Willy Sommers neemt zeer belangrijk besluit

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Na de vergiftiging van zanger Andrei Lugovski door een fan besloot Helmut Lotti om niets eet- of drinkbaars meer te aanvaarden van zijn fans. Vaak is dat goed bedoeld, maar de schrik zit er na de recente gebeurtenissen met hun collega Lugovski er goed in bij sommigen.

Er zijn zangers die er helemaal niet wakker van liggen, zoals Niels Destadsbader. Hij blijft wel gewoon cadeautjes aannemen van fans. Willy Sommers denkt er toch anders over. De voormalige presentator van Tien Om Te Zien is er minder gerust op en neemt ook maatregelen.

Zo weten de fans van Sommers maar al te goed dat hij van wijn en honing houdt. Iets wat hij zo goed als na elk optreden krijgt. "Maar die cadeaus zal ik voortaan enkel opeten of opdrinken als de flessen nog goed gesloten zijn. Ik check nu ook alle flesjes water die ik op of naast het podium krijg. Zoiets deed ik vroeger nooit", zegt de zanger aan De Morgen.

Willy Sommers beleefde ook al eens een akelig moment. Een gestoorde fan stuurde dode muisjes, in kleine doodskistjes met de namen van zijn kinderen erop. Zo zijn er nog tal van voorbeelden in de Vlaamse showbizzwereld. "Ik zeg het al jaren: er moet maar één zot bij zijn en je hebt het zitten", zegt een Vlaamse charmezangeres, die liever anoniem wenst te blijven.

Thallium

Lugovski werd vergiftigd met thallium. Dat is een rattenvergif. Geleidelijk aan tast dat alle organen aan. De zanger zag verschrikkelijk af en had helse pijnen. Zonder behandeling zou dat uiteindelijk de dood tot gevolg hebben. Intussen lijkt alles wel in orde te zullen komen in de toekomst. Dat vertelde zijn zus Aline.