Willy Sommers is dezer dagen erg op zijn hoede en daar heeft hij ook een goede reden voor: “Het zou een ramp zijn”

bron: Primo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Willy Sommers is dezer dagen erg op zijn hoede. De zanger hoopt dan ook een ramp te vermijden.

Willy is op skiverlof vertrokken. De 65-jarige zanger nam ook zijn ‘verborgen’ dochter Annemie mee. Hij sloot haar 15 jaar geleden in zijn armen en wil nu zoveel mogelijk tijd met haar doorbrengen. “De verloren tijd kunnen we nooit meer inhalen”, concludeert de zanger in Primo.

“Ik ben erg op mijn hoede als ik op de latten sta”, gaat Willy verder. “Ik ski alleen op blauwe en rode pistes, de zwarte laat ik links liggen. Ik was al een kwarteeuw oud toen ik voor het eerst op de latten stond. Uit schrik voor mijn stem, heb ik sowieso al niet begrepen op koude sneeuw.”

“Skiën doen we echt voor de kinderen. Nochtans is Holzgau 850 kilometer rijden met de auto, maar de blije gezichten van de jongsten zijn goud waard.” 

Maar helemaal gerust is Willy toch niet. “Ik moet zien dat ik heelhuids terugkeer. Het zou een ramp zijn mocht ik pakweg mijn been breken. Mijn backing vocal Corina heeft het vlaggen. Zij moest vorige zomer thuis ten val en moest geopereerd worden aan een dubbele beenbreuk. Nog steeds moet zij revalideren en tijdens mijn optreden zit ze op een stoeltje. Mijn jaar zou om zeep zijn, want je kunt als zanger moeilijk met krukken op het podium staan."

"Skiën is voor mij altijd winterpret met de handrem op. Mijn stem verzorgen en geen botten breken zijn heilig voor mij. Als het sneeuw is skiën levensgevaarlijk want dan zie je geen hand voor je ogen. Ik ga dan ook liever in de hotelbar iets drinken en wachtte er op de kinderen."