Na vergiftiging van Andrei Lugovski is Margriet Hermans heel openhartig: "Getraumatiseerd en bang"

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De schrik zit er toch wel wat in bij de Bekende Vlamingen na het dramatische verhaal over Andrei Lugovski. De zanger uit Oostende werd vergiftigd met thallium door een fan. Hij doorstond helse pijnen en ligt nu nog steeds in het ziekenhuis. Ook Margriet Hermans heeft al wel wat meegemaakt als zangeres.

"Ik ken Andrei van bij optredens en ik vind het verschrikkelijk wat hem overkomen is. Hij is zo'n brave mens. Dat net hij dit moet meemaken", zucht Margriet in Story. "Als publiek figuur ben je sowieso kwetsbaar, dat is het lot van een artiest."

Zelf heeft Margriet ook negatieve ervaringen gehad met fans. "In het begin van mijn carrière ging ik weleens met fans iets eten als ze mij uitnodigden, maar dat doe ik al lang niet meer. Ik ben achterdochtig geworden, zelfs als fans me gewoon taart of drank aanbieden", geeft ze eerlijk toe.

's Nachts aanbellen

Sommige van haar fans gingen tijdens haar topjaren als zangeres echt wel ver. "Dan kwamen ze 's nachts aanbellen bij mij thuis, smeerden ze lipstick op mijn ramen of telefoneerden ze me op onmogelijke uren. Ik werd er ontzettend moe van. Ze werden ook heel brutaal", vertelt Margriet. 

"Ze dreigden met lelijke dingen als ik geen relatie met hen zou beginnen. Meestal waren het trouwens vrouwen. Ze zeiden letterlijk: `Ik wil een relatie met jou, ik zal alles voor je doen.' Ze begrepen niet dat hun liefde onbeantwoord bleef en werden dan brutaal. Weet je, zotte fans interpreteren bepaalde signalen gewoon verkeerd."

Politie

Het had een heel grote invloed op Margriet. "In het begin was ik echt getraumatiseerd en bang om ergens alleen naartoe te gaan. Ik heb de politie moeten inschakelen om mezelf te beschermen tijdens optredens. Ik werd vaak bedreigd: `Als Margriet daar optreedt, gaan we voor amok zorgen."