Celien Deloof na uitspraken van haar moeder Margriet Hermans: “Daar zat ik dan op school, ik dacht dat ik door de grond zou zinken”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Celien Deloof is de dochter van Margriet Hermans. Ze vindt haar moeder een grote flapuit, maar wil dat zelf liever niet zijn.

Celien Deloof weet nog heel goed dat ze als 14-jarige in de klas geconfronteerd werd met een uitspraak van haar moeder Margriet Hermans destijds. “Ze heeft ooit eens gezegd: ‘Ik val eigenlijk op vrouwen.’ Dat is helemaal niet waar, maar ze heeft wel een biseksueel kantje en bedoelde eigenlijk: ‘Ik val óók op vrouwen.’ Maar ze was in de haast die nuance vergeten”, legt Celien uit in Humo. 

“Op school was een artikel met die uitspraak opgenomen in de cursus van het vak sociaal-economische initiatie, om het te hebben over wat nu de lgbt-gemeenschap heet (lesbian, gay, bisexual, transgender, red.). Daar zit je dan als 14-jarige tussen je klasgenoten. Ik dacht dat ik door de grond zou zinken. Ik kon alleen nog denken: hoe raak ik hier zo snel mogelijk weg?”

“Mijn moeder heeft een vreselijk hoog je m’en fous-gehalte. Ik wou soms dat ik daar iets meer van had. Ik lig erg wakker van wat mensen van mij vinden. Ik denk steeds: wat zal de reactie zijn als ik dít doe, en wat als ik dát doe? Ik heb niet zoveel zelfvertrouwen."