VTM

Philippe Geubels zijn grap uit 'Taboe' is bij sommigen niet in goede aarde gevallen: "Hij vergist zich wel degelijk"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Philip Geubels (36) zijn nieuwe programma ‘Taboe’ is een schot in de roos. Hoewel velen er in het begin bang voor waren, gezien je ‘niet lacht met mensen met een beperking of dergelijke’, is het toch een zeer begripvol programma dat zeker de mensen waarover het gaat in hun waarde laat.

En dat maakt het programma ook uniek. Philip luistert naar de persoonlijke verhalen, toont begrip, vraagt wat hun gevoeligheden zijn en waarover hij zeker geen grappen mag maken. Een succesvolle combinatie van humor en een kijk in het leven van andere mensen. 

Lunch Garden

Maar toch is er één ding niet in goede aarde gevallen uit één van zijn afleveringen. Zo sprak hij laatst over de Lunch Garden. “Mensen die er nog nooit geweest zijn, hebben niets gemist”, klonk het toen. “De puree, het stoofvlees, de vol-au-vent: het smaakt allemaal hetzelfde, maar niet per se naar eten. Eén keer had ik er wel een deftige steak gekregen, maar toen besefte ik pas dat ik op mijn servet aan het kauwen was.”

Harde kritiek dus voor de Lunch Garden. “Wat moet ik hierop zeggen?”, aldus general manager van Lunch Garden Annick Van Overstraeten. “Philip is waarschijnlijk al lang niet meer bij ons over de vloer geweest. Misschien moet ik hem maar eens uitnodigen om samen met mij te gaan eten in één van onze restaurants. Dan zal hij wel zien dat hij zich vergist.”

75 restaurants

Toch ligt ze er niet van wakker. “We hebben 75 restaurants in België en 1,2 miljoen klantenkaarten. Dat zijn dus evenveel mensen die vaak wekelijks bij ons komen lunchen of dineren. Dat vind ik veel belangrijker dan iemand die alles in het belachelijke trekt om te kunnen scoren. Onze klanten komen wél graag bij ons, da’s wat telt.”

Ook is ze erg nuchter in het feit dat als je zoveel klanten over de vloer krijgt, er altijd wel klanten zijn die niet of minder tevreden zullen zijn. Maar van het imago dat ze een restaurant zijn voor arme mensen, daar wil ze wél graag vanaf.

“Wij zijn een democratisch restaurant, waar iedereen voor tien euro een perfecte maaltijd kan eten. Wij hebben samengewerkt met Piet Huysentruyt en topchef Albert Verdeyen ontwikkelt nog steeds gerechten voor ons. Wij zijn echt niet alleen een restaurant voor arme mensen, zoals sommigen nog steeds lijken te denken. Maar liefst 95% van onze restaurants zijn de afgelopen jaren vernieuwd en de kwaliteit van de maaltijden is flink opgewaardeerd.