VTM

‘Vlaamse’ Albert Heijn neemt drastisch besluit over hun vlees

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Vlaamse vestigingen van Albert Heijn heeft een drastisch besluit genomen. Het besluit heeft betrekking op het vlees dat de supermarktketen verkoopt.

Albert Heijn wil de Vlamingen minder vlees doen eten. Dat staat vandaag te lezen in Het Laatste Nieuws. De supermarktketen zal daarom een vegetarisch alternatief in de rekken leggen. Opvallend is dat dit niet in een apart schap zal zijn, maar wel naast bijvoorbeeld de hamburger of de steak.

De supermarktketen zal ook acties lanceren die zowel voor de vlees - als vegetarische producten gelden. Consumenten kunnen bijvoorbeeld kiezen om twee pakjes gehakt, twee pakjes plantaardig gehakt of een combinatie van beide te nemen. Op die manier hoopt men bij Albert Heijn de Vlaming minder vlees te doen eten.

"Veel Vlamingen willen minder vlees eten, maar voelen nog te veel barrières", klinkt het. Maar dat betekent niet dat Albert Heijn wil bereiken dat iedereen vegetarisch moet gaan. Dat benadrukt men ook. “Het enige wat wij doen is alleen maar helpen vinden naar alternatieven. Wij doen niet meer of minder.”