VTM

VRT stuurt Sennek naar Songfestival maar doet plots een vervelende ontdekking

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Sennek gaat dit jaar ons land vertegenwoordigen op het Songfestival. Ze zal er het nummer ‘A Matter Of Time’ brengen.

Er is niemand die er aan twijfelt dat Sennek een steengoede zangeres is, maar gaat dit wel voldoende zijn? “We zijn in ieder geval supertrots op haar liedje”, reageert Gerrit Kerremans, algemeen muziekcoördinator van de vrt in TV-Familie. “‘A Matter Of Time' werd gekozen uit een 30-tal demo's. Of we hiermee gaan scoren? Het Songfestival blijft natuurlijk onvoorspelbaar.” 

“Ik vermoed dat de vakjury de song wel zal waarderen, maar de reactie van het grote publiek is altijd afwachten. Als we op de eerste haast unaniem positieve commentaren op sociale media mogen afgaan, ziet het er alleszins niet slecht uit.”

Mister Songfestival André Vermeulen is alvast heel enthousiast over Sennek haar nummer. “Ik zeg het al bijna twintig jaar: stuur Hooverphonic naar het Songfestival! Want wie in België levert betere stijlvolle en voor een groot publiek toegankelijke liedjes met een randje in de variété? Niemand.” 

“Dat Sennek `A Matter Of Time' samen met Alex Callier schreef, is dan ook een schitterend idee. Het is een mysterieuze en boeiende song en Sennek zingt sterk en helder. En dat zal ze ook live kunnen, want ik zag haar al bezig. Laat ons nu hopen dat `A Matter Of Time' nog vóór het Songfestival wordt opgepikt door buitenlandse radiostations.”