VTM

Seksuoloog die Mike en Marjolein uit Blind Getrouwd begeleidde, geeft reden van hun huwelijksbreuk: “Dat is volgens mij de oorzaak”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Mike Van Ryssel (39) uit Evergem en ­lifecoach Marjolein Faes (36) uit Antwerpen hun huwelijk is gebarsten in ‘Blind Getrouwd’. De twee wonen ook niet meer samen.

In de aflevering van gisteren was te zien hoe ze zes dagen elkaar niet zagen en zelfs dit niet nieuwe zuurstof kon geven aan hun huwelijk. Mike was geschokt hoe Marjolein zich gedroeg. “Veel afstandelijker kon ze niet doen.”

Seksuoloog Alexander Witpas, die ook het koppel begeleidde, zoekt in Het Nieuwsblad naar een verklaring. Volgens hem hebben ze allebei in korte tijd veel meegemaakt. “De verwachtingen waren bij allebei heel hoog, de ontnuchtering des te groter. Ik begrijp dat er mensen zijn die zeggen: dat hadden wij toch anders opgelost. Maar ze hebben allebei hun best gedaan. Een garantie op succes is er nooit.”

Hoe hard komt dit bij Mike en Marjolein aan? “Daar heb ik het raden naar”, gaat Witpas verder. “We laten hen niet aan hun lot over. We blijven hen begeleiden na de opnames, als ze dat willen zelfs langer dan een jaar.”