Aanpassingen transferwaarde spelers valt pijnlijk uit voor Club Brugge

door: CDC
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

De toonaangevende website transfermarkt.de paste vandaag de geschatte waarde aan van de voetballers op de Belgische velden. Voor Club Brugge betekent het veel slecht nieuws.

Bij Club Brugge verliezen er heel wat spelers van hun pluimen. Zo zakt de marktwaarde van doelman Simon Mignolet van 8 miljoen naar 6,5 miljoen euro. Niet onlogisch na de zwakke periode die hij kende. Brandon Mechele is dan weer een half miljoen euro minder waard meent men.

Maar de situatie is het ergst bij de vele nieuwkomers die Brugge deze zomer haalde. Nsoki is met 5 miljoen euro nu een miljoen minder waard. Linksachter Maouassa zakt van 9 naar 6 miljoen euro, Otasowie zakt van 2 miljoen naar 1,2 miljoen euro. Kamal Sowah, die meer dan 8 miljoen kostte en de duurste binnenkomende transfer ooit was, zou nu maar 5 miljoen euro opbrengen.

Het is echter niet allemaal kommer en kwel in Brugge. De Schotse verdediger Jack Hendry zou een miljoen meer waard geworden zijn op de transfermarkt en klokt af op 6 miljoen euro. Charles De Ketelaere is momenteel met voorsprong de duurste speler in de Pro League, hij zou nu 27 miljoen euro opbrengen.