Verslagenheid na dood van politieagent: "Weer een jonge agent en papa overleden"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een jonge politieagent is tijdens een achtervolging om het leven gekomen. Dat gebeurde in Couillet, in de provincie Henegouwen. De politiecombi slipte en botste tegen een paal en een gevel. De 35-jarige Benjamin overleefde de klap niet. De bestuurder van de combi raakte zwaargewond.

Op sociale media wordt met verslagenheid gereageerd op het droevige nieuws. "Opnieuw op korte tijd vernamen we met diepe verslagenheid het overlijden van een collega", schrijft politiezone LaMa (Lanaken-Maasmechelen) op X. "Een jongeman van ZP Germinalt liet het leven in een verkeersongeval na een achtervolging. Onze gedachten zijn bij hem en zijn (gewonde) collega's, familie en vrienden."

De federale politie schrijft: "De leden van de federale politie betuigen hun steun aan de collega’s van de politiezone Germinalt. Onze gedachten gaan uit naar onze overleden collega, onze gewonde collega en hun naasten."

N-VA-Kamerlid Theo Francken stond ook stil bij het overlijden: "Vreselijk nieuws. Weer een jonge agent en papa overleden. Rust in Vrede, Benjamin."

PS-voorzitter Paul Magnette schreef: "Gisteravond heeft in de regio Charleroi een zwaar ongeval het leven gekost aan een van onze politieagenten. Hij was op een riskante missie, de achtervolging van een voortvluchtige."

"Dit drama herinnert ons eraan hoe moeilijk, stressvol en vaak gevaarlijk het beroep van politieagent kan zijn. Ik wil hulde brengen aan deze man, die zijn leven wijdde aan de veiligheid van de burgers, en aan al zijn collega's die ons dag en nacht beschermen tegen criminelen. Onze steun moet onwrikbaar zijn."

(Archieffoto)