Vreselijk ongeval eist zware tol: Jonge vrouw gestorven, man in levensgevaar, file richting kust

door: STS
ziekenwagen - ongeval
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een verkeersongeval op de snelweg heeft een zware tol geëist. Een vrouw kwam om het leven en een man raakte levensgevaarlijk gewond.

Het ongeval deed zich rond 05.30 uur voor op de E40, ter hoogte van Erpe-Mere. Er waren twee wagens bij betrokken. Eerst raakte een wagen met Franse nummerplaat de betonnen middenberm, waarna dit voertuig uiteindelijk ondersteboven tot stilstand kwam. Daarna botste een tweede wagen op het wrak.

Achter het stuur van de eerste wagen zat een 32-jarige man. Hij werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht en verkeert in levensgevaar. Voor zijn passagier, een vrouw van 34 jaar, kwam alle hulp te laat. Zij overleefde het ongeval niet.

File naar de kust

De baan raakte bij het ongeval bezaaid met brokstukken. De snelweg moest afgesloten worden. Dit zorgt voor file richting de kust. "Volgens het Verkeerscentrum zal de hinder nog lang duren", weet regionale zender TV Oost. "De rijbaan moet nog vrijgemaakt worden en de verkeersdeskundige moet nog vaststellingen komen doen."