19-jarige ontpopt zich tot ware held: "Ik wist dat die man ging springen"

door: STS
Snelweg - verkeer
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een jongeman van 19 jaar heeft het leven gered van een 34-jarige man die op het punt stond zijn leven te beëindigen.

De tiener was met zijn ouders op weg naar het kleiduifschieten. Ter hoogte van het Engelse Staffordshire merkte hij een man op een brug op.

"Ik zag een man op een brug staan. Hij had zijn hoofd in zijn handen. Ik keek naar mijn vader en zei: 'Dat ziet er niet goed uit'. Ik wist dat hij ging springen en dat ik snel iets moest doen", vertelde hij aan The Daily Mail.

"Ik sprong uit mijn wagen en stopte het verkeer. Mijn vader stopte het verkeer aan de andere kant. Daarna liep ik zo snel mogelijk naar de man. Ik sprak hem aan en zei: 'Dit wil je niet doen, ik ga het je niet laten doen'."

Tweelingbroer

Even later arriveerde de politie. "Ik schudde de man de hand en ging terug naar mijn wagen. De dag ervoor was ik jarig, het was de eerste verjaardag zonder mijn tweelingbroer, die zelf van een brug sprong. Ik heb het gevoel dat ik iets voor hem gedaan heb door die man te helpen."

De man werd door de politie in hechtenis genomen op verdenking van het schenden van zijn voorwaarden.

Wie met donkere gedachten kampt of met vragen zit over zelfdoding, kan altijd terecht op het gratis nummer 1813, of op de website zelfmoord1813.be.