Tragisch: 14-jarig meisje stapt uit het leven

door: STS
kaars
Afbeelding bron: Pixabay

Een tienermeisje is uit het leven gestapt. Ze werd op school gepest en kreeg niet op tijd de nodige psychologische hulp.

De 14-jarige Bella beroofde zich op 5 oktober thuis in haar slaapkamer in het Engelse Lytham van het leven. Het was haar moeder die haar aantrof. Ze probeerde haar dochter nog te reanimeren, maar die pogingen bleven vruchteloos.

Het meisje had een briefje achtergelaten waarin "typische problemen voor tienermeisjes" beschreven stonden, en een incident met een andere leerling, dat haar van streek had gemaakt, schrijft The Mirror.

Er loopt nu een onderzoek naar het overlijden. Bella wordt beschreven als een positieve jonge persoon, die geen duidelijke tekenen van depressie vertoonde. Maar op jonge leeftijd werd ze al het slachtoffer van pesterijen op school. Ze veranderde van school, maar daar begon alles opnieuw.

Ze was met haar moeder naar de huisarts gegaan om hulp te krijgen voor haar mentale gezondheid, iets minder dan een maand voor haar overlijden. Ze werd doorverwezen voor een "dringende" beoordeling van haar geestelijke gezondheid.

Maar die doorverwijzing werd naar een verkeerd e-mailadres verstuurd. Een lid van het Adverse Childhood Experiences (ACE) team hielp Bella daarna met het invullen van een zelfverwijzing. Dit werd opnieuw als "dringend" bestempeld. Maar personeelstekorten zorgden voor uitstel tot 3 oktober, slechts enkele dagen voor Bella's overlijden, werd gezegd op de hoorzitting.

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op Zelfmoord1813.be.