Vader rijdt zichzelf en dochtertje (2) dood tegen vrachtwagen: "Het was geen ongeval..."

door: STS
Gezinsdrama
Afbeelding bron: Facebook.com/rachael.leader

Een vader heeft zichzelf en zijn dochtertje van het leven beroofd. Hij kon het vertrek van zijn ex niet aan en vreesde het kind te zullen verliezen.

De 35-jarige Brit Ashley Henry had vorig jaar Vaderdag doorgebracht met zijn 2-jarige dochtertje Oria. Hij was met het kind naar het strand getrokken en ze hadden samen een ijsje en fish & chips gegeten. Op weg naar huis, toen hij het kind bij de moeder ging afzetten, reed de man met zijn Nissan Qashqai frontaal in op een vrachtwagen. Zowel hij als zijn dochtertje kwamen daarbij om het leven, meldt The Sun

Twee weken ervoor waren de man en diens partner, de moeder van het kindje, uit elkaar gegaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij dit niet kon verkroppen en daarom overging tot de wanhoopsdaad, zo viel woensdag te horen in de rechtbank.

De vader had een briefje met de titel "vaarwel" op zijn laptop gelegd. Daarin legde hij uit hoe hij zich zorgen maakte dat hij vervangen zou worden in het leven van zijn dochtertje, aangezien zijn ex een nieuw vriendje had.

"Het was opzettelijk"

Hij schreef dat Oria het beste was dat hem ooit overkomen was en dat hij schrik had niets meer te zullen hebben om voor te leven indien het meisje hem ontnomen zou worden. "Ik moet me verontschuldigen. Het was geen ongeval. Ik heb het opzettelijk gedaan", schreef de man nog.

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op Zelfmoord1813.be.