Ambulance daagt met 11 uur vertraging op: Moeder van vier kinderen overlijdt

door: STS
Hannah
Afbeelding bron: Facebook.com/hannah.houghton.14

Een jonge vrouw is gestorven aan de gevolgen van een hartaanval, nadat ze elf uur lang met medische problemen moest wachten op de komst van een ambulance.

De 36-jarige Hannah uit het Engelse Kings Norton, een moeder van vier kinderen, had last van cystische fibrose (taaislijmziekte) en had moeite met ademhalen. Haar verloofde belde de hulpdiensten.

Het was op dat moment 19.20 uur 's avonds, maar de ambulance daagde pas de volgende ochtend om 06.15 uur op, zo'n elf uur na het telefoontje.

De vrouw werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar ze behandeld werd voor een gevaarlijk lage bloeddruk. Ze werd vervolgens naar de afdeling intensieve zorgen overgebracht, waar ze een fatale hartstilstand kreeg. 

"Ik hield haar de hele nacht in het oog en probeerde het haar zo comfortabel mogelijk te maken. Ik bleef bij haar tot de ambulance om 06.15 uur opdaagde. Ik kon niet geloven dat het zolang duurde", vertelde de verloofde van de vrouw aan The Sun.

"Wie weet, als haar behandeling elf uur eerder gestart werd, was de situatie misschien anders geweest. In de plaats daarvan hebben we vier kinderen zonder moeder."

Ontdek nu de gratis app van Redactie24