Persoon dood gevonden in woning: "Triest, al jaren geleden gestorven"

door: STS
Begrafenis - doodskist - lijkkist
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Het stoffelijk overschot van een persoon is aangetroffen in een woning. De politie vermoedt dat het overlijden al jaren geleden plaatsvond.

De ontdekking werd op 13 december gedaan door agenten van het basisteam Zuidoost Bijlmermeer van de Amsterdamse politie. "De bewoner lag er vermoedelijk al drie jaar."

"De wijkagent meldde dat een van de buurtbewoners al lange tijd niet gezien was en dat het postvak van de desbetreffende persoon al geruime tijd tot de nok toe vol zat met post. Dat was voor ons genoeg reden om een onderzoek in te stellen bij de woning."

"Samen met de wijkagent gingen we ter plaatse. We zagen dat de postbus van de bewoner inderdaad tot de rand gevuld was met poststukken. Op kloppen en aanbellen werd niet gereageerd, er was geen enkel teken van leven."

"Met behulp van een slotenmaker konden we de woning betreden. Daar troffen we het stoffelijk overschot aan. Om een misdrijf uit te sluiten heeft de recherche onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak. Er werden spullen aangetroffen die erop wijzen dat de bewoner enkele jaren geleden is te komen overlijden."

"Daarnaast zijn geen sporen aangetroffen die doen vermoeden dat er is ingebroken. Ook zijn er geen waardevolle spullen meegenomen. In dit trieste geval lijkt het om een natuurlijke dood te gaan."

Eenzaamheid

"Het is triest te beseffen dat er mensen zijn die niet gemist worden en kennelijk geen contact hebben met familie of vrienden."

"Eenzaamheid is iets wat al langer speelt in deze maatschappij. Dit doet ons nadenken over onze eigen contacten met de buitenwereld. Laten we voor elkaar zorgen, op elkaar letten en elkaar liefhebben."

(Archieffoto)