Vreselijk: Personeelslid Carrefour stapt uit het leven door pesterijen: "Ze werkte er 27 jaar lang"

door: STS
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Supermarktketen Carrefour is veroordeeld tot het betalen van een boete nadat een personeelslid zich van het leven beroofde na pesterijen.

De feiten speelden zich af in een Carrefour hypermarkt in het Franse Thiers. Een werkneemster van de winkel beroofde zich in 2017 van het leven.

De 46-jarige vrouw, die 27 jaar in de winkel gewerkt had, liet in een afscheidsbrief verstaan gepest te zijn geworden op de werkvloer. Een onderzoek van de arbeidsinspectie bevestigde haar verhaal.

Er zou ook een sfeer van vriendjespolitiek aanwezig zijn geweest in het filiaal, en het management gebruikte wijzigingen in het werkschema en het weigeren om verlof toe te kennen als "vergeldingsmaatregelen", meldt Europe1.

Nu heeft de correctionele rechtbank van Clermont-Ferrand Carrefour veroordeeld tot het betalen van een boete van 50.000 euro.

Een kassamedewerker kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden wegens intimidatie en onvrijwillige doodslag. De winkelmanager, die ook vervolgd werd, werd vrijgesproken.

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.