Triest: Man ligt wekenlang dood in appartement: "Je begrijpt niet dat zoiets kan gebeuren"

door: STS
Lijkwagen
Afbeelding bron: Shutterstock/SimonTheSorcerer

In een appartement is het levenloze lichaam van een oudere man teruggevonden. Hij heeft er wekenlang dood gelegen.

Het waren buren van de man die aan de alarmbel trokken nadat er zich een penetrante geur verspreidde in het appartementsgebouw aan de Maria-Theresialaan in Vilvoorde. De hulpdiensten verschaften zich toegang tot het appartement en troffen de 66-jarige bewoner er dood aan.

Het gaat om een natuurlijk overlijden, dat zou dateren van einde februari of begin maart. De man moet al zo'n twee à drie weken geleden gestorven zijn. "Helaas was hij eenzaam en was er dus amper contact met anderen", vertelde burgemeester Hans Bonte aan de VRT.

"Je hoort dergelijke verhalen in grootsteden, dit is de eerste keer dat we in Vilvoorde hiermee geconfronteerd worden. Daarom roep ik de inwoners op om goed op elkaar te letten. Een goede buur is en blijft belangrijker dan een verre vriend."

Bonte wijst erop dat er in Vilvoorde initiatieven bestaan om eenzaamheid tegen te gaan. Maar deze persoon bleef onder de radar van de sociale diensten. "Het ging hier om een nog relatief jong iemand die in een enigszins welvarende blok woonde. Je begrijpt niet dat zoiets dan kan gebeuren."

(Archieffoto)