Veel nieuwigheden bij update voor iPhone die er later dit jaar zit aan te komen

door: PMN
iPhone15
Afbeelding bron: Photonews

Wie een iPhone heeft mag zich later dit jaar aan een grote update verwachten. Dan komt IOS18 uit. Er komen dan ook heel wat nieuwigheden.

Apple gaf al een voorsmaakje van wat we mogen verwachten van IOS18. De updates moeten zorgen dat het gebruiksgemak nog de hoogte in zal gaan.

Een opvallende nieuwigheid is oogtracking. Je kan via deze functies je iPad of iPhone bedienen met je ogen. De selfiecamera volgt hiervoor de ogen van de gebruiker, waardoor navigeren door apps en het uitvoeren van acties zonder handen mogelijk wordt.

In IOS18 hoef je niet meer 'hé, Siri' te' zeggen

Er is ook gedacht aan mensen die wagenziek worden als ze iets lezen op hun iPhone. Je lichaam voelt beweging, maar ziet die niet. Bij IOS18 wordt die beweging in beeld gebracht op je scherm, door middel van bewegende stippen. Sensoren in je iPhone registreren beweging en zetten die om in bewegende stippen op het scherm.

Met de nieuwe update kan je ook Siri voortaan overslaan. Je kan met een zelfgesproken commando tot actie overgaan. Je zegt een een woord en je hoeft dus niet meer ‘Hé, Siri’ te zeggen.

Tags iphone