Vrouw op straat hard aangepakt: “Ik vroeg of hij het kon herhalen, recht in mijn gezicht”

door: BVDO
Afbeelding bron: Stad Antwerpen

Een MS-patiënte heeft op Facebook het verhaal gedaan over wat ze op straat meemaakte. Het heeft haar enorm diep geraakt.

Imke kreeg zes jaar geleden de diagnose MS. Hoe ze zich voelt en wat ze kan verschilt van dag tot dag. Soms heeft ze een rolstoel nodig, andere dagen lukt het met een rollator of kan ze gewoon een eindje stappen.

Toen ze naar de frituur ging maakte ze gebruik van een parkeerkaart voor mindervaliden die ze gekregen heeft voor haar handicap. Ze werd meteen aangesproken door een groepje jongeren dat haar van kop tot tenen bekeek.

“Hé, je mag daar niet parkeren. Je kan toch gewoon lopen?”, zei één van hen. “Ik vroeg of hij het kon herhalen, recht in mijn gezicht. Ik hoopte dat dat hem af zou schrikken, maar het maakte geen indruk.”

Imke probeerde de jongens duidelijk te maken dat je niet aan de buitenkant kan zien wat iemand mankeert. “Ik werd vierkant uitgelachen en belandde in een felle discussie waarin kwetsende dingen gezegd zijn. Het was zes tegen één.”

Ze keerde om en liep weg van de plek. “Ik stond te trillen op mijn benen en kon nog net m'n tranen bedwingen”, besluit ze. Het is lang niet de eerste keer dat ze dit meemaakte en ze vindt het vermoeiend dat ze zichzelf telkens moet verdedigen.