Er is een groot probleem opgedoken met parkeerkaarten voor mindervaliden: Politie brengt verwerpelijke feiten aan het licht

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: Stad Antwerpen
De politie heeft vreselijke feiten aan het licht gebracht. Alles heeft te maken de parkeerkaarten die mindervalide mensen krijgen in ons land.

verwerpelijke feiten. De eigenaars van de auto, die later ter plaatse kwamen, verklaarden aan de politie dat de parkeerkaart van een grootmoeder kwam die in een rusthuis verblijft. Ze waren naar eigen zeggen de kaart vergeten weg te nemen.

Toen de politie het verhaal controleerde ontdekten ze in het rijksregister dat de grootmoeder overleden was. De parkeerkaart bleek vals te zijn en werd in beslag genomen. Het voertuig werd ook beboet.

Nog een geval van misbruik
ATV meldt overigens dat niet het eerste geval is. Begin deze week werd er nog een ander voertuig aangetroffen met een parkeerkaart voor mindervaliden. Deze keer op de parkeerplaatsen aan Klapdorp die voorbehouden zijn voor mindervaliden.

Ook hier bleek de parkeerkaart nep te zijn. Net op dat moment wilden er ook mensen met een geldige parkeerkaart parkeren. De politie liet het voertuig om die reden takelen. De valse parkeerkaart werd in beslag genomen en werd ook een proces-verbaal opgesteld.