Zin in een appartement aan de kust? "In dat geval kan je misschien wel koopje doen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er worden tegenwoordig minder appartementen aan de kust verkocht ten opzichte van het coronajaar 2021. Vorig jaar ging het om een daling met 15%.

De prijzen van appartementen met zicht op de zee zijn gedaald, met bijna 5%, van gemiddeld 365.000 euro in 2021 naar 347.000 euro in 2022.

"Een uitzonderlijk fenomeen, omdat de prijzen in 2021 behoorlijk gestegen waren tijdens de vastgoedrush. Toen wilden erg veel mensen een appartement op de dijk en zijn de prijzen van de appartementen daar behoorlijk gestegen", zei Bart Van Opstal, woordvoerder van Notaris.be, op VTM.

Nu zijn de prijzen weer gedaald, behalve die van de appartementen weg van de dijk. Tegelijk stijgt de prijs van nieuwe appartementen, terwijl de prijs van oudere appartementen daalt.

"Bij de oudere appartementen kan je misschien wel koopjes doen", zegt Van Opstal. "Maar dan moet je wel bereid zijn om een renovatiebudget apart te rekenen, om het appartement energiezuinig te maken en om de nodige kosten te maken om het weer up-to-date te maken."