Acteurs FC De Kampioenen hebben geweldig nieuws voor de fans: dit staat er te gebeuren

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Traditioneel staan er tijdens de zomer herhalingen van FC De Kampioenen in het zendschema van VRT1. De reeks mag dan wel gestopt zijn, dit weekend halen verschillende acteurs hun beste outfit boven.

'FC De Kampioenen' zijn een waar begrip geworden in ons land. Ondanks de stopzetting van de reeks, moeten de acteurs niet inboeten aan populariteit. Dit weekend halen ze nog eens hun beste outfit uit de kast op het Rijvers Fesitval.

In Het Laatste Nieuws komen de acteurs wel met een opvallende bekentenis. De VRT ontvangt nog een vergoeding voor het gebruik van de personages. Logisch, want zij blijven de eigenaar van de reeks", zegt Herman.

Volgens Herman krijgt de VRT "een correct bedrag". Over hoeveel percent het juist gaat wil hij niet zeggen. Ook Marijn Devalck treedt wel vaker op als Boma. 

"Met de extra inkomsten kan ik het succes een beetje verzilveren. Rijk zijn we namelijk niet geworden van 'FC De Kampioenen'. Onze maandwedde bleef al die jaren dezelfde, ook al werd de reeks steeds populairder', bedenkt hij zich.