Is de documentaire over ‘s werelds meest beruchte rechtzaak rond Johnny Depp op Netflix de moeite? Kijkers hebben hun mening klaar

door: WVDS
DEPP V. HEARD Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Momenteel heeft Netflix het beruchte en beroemde proces tussen acteur Johnny Depp en Amber Heard in een documentaire gegoten voor zijn abonnees. Maar is het de moeite om te bekijken of kan je het beter skippen. Een vraag waarbij we afgaan op de eerste reacties die kijkers hebben geventileerd.

Depp v. Heart is een documentaireserie op Netflix die de beruchte rechtszaak tussen de acteurs Johnny Depp en Amber Heard onderzoekt. 

De 3-delige serie laat de getuigenissen van beide partijen zien, en analyseert hoe de media en het publiek reageerden op het conflict. 

De serie probeert neutraal te blijven, maar biedt weinig nieuwe informatie of inzichten. Sommige kijkers vonden de serie interessant, anderen vonden het ongemakkelijk of overbodig. 

“Ik vond de serie wel boeiend, vooral hoe ze lieten zien hoe social media invloed had op de zaak. Het was wel confronterend om te zien hoeveel haat Amber kreeg.”

“Als ik de documentaire zie is het enige wat ik kan denken dat iedereen enorm beïnvloed is door de (sociale) media. Dit proces had in mijn ogen achter gesloten deuren plaats moeten vinden. Ik vind het nu een verre van eerlijk proces.”

“Ik vond de serie wel goed gemaakt. Ze lieten beide kanten van het verhaal zien, zonder te oordelen. Het was wel heftig om te zien wat ze elkaar allemaal aandeden.” 

“Ik heb destijds de livestreams mee gevolgd en in de docu zelf laten ze maar heel weinig zien of horen. Absurd weinig.”