Drama op ’Camp Grinsby' na vreselijk ongeval met jongetje van 12 jaar: Staf Coppens ontpopt als een échte held

door: PMN
Afbeelding bron: VTM

Het is voor de derde zomer op rij bijzonder druk op ‘Camp Grinsby’. De camping wordt uitgebaat door Staf Coppens en zijn vrouw Monique.

Er komen heel wat Belgen logeren in ‘Camp Grinsby’. Zo is bijvoorbeeld Dina Tersago er gaan logeren.

Wie ook naar ‘Camp Grinsby’ gingen waren Kristel en haar man Wim. Ze waren daar met hun 12-jarig zoontje Jens.

Voor Jens liep het wel goed mis. Hij kwam vreselijk ten val met zijn fiets. “Hij had een diepe wonde in zijn been”, legt mama Kristel uit in Dag Allemaal.

Kristel dacht zelfs even dat ze een spier uit zijn been zag steken. Ze haastte zich naar de receptie om een EHBO-kit te halen.

"Staf stond erop een ambulance te bellen"

Monique kwam meteen mee en later kwam ook Staf Coppens kijken. “We waren ongerust want Jens moest ook een paar keer overgeven”, gaat Kristel verder.

Toen Staf het allemaal zag stond hij erop om een ambulance te bellen. Op de camping waren er ook enkele verpleegkundigen in de buurt die konden helpen, net als een dokter uit de buurt.

“Staf en Monique waren zo lief”, zegt Kristel. “Terwijl we op de ziekenwagen aan het wachten waren, hield Staf zich bezig met Jens.”

(Lees verder onder de foto)

Afbeelding bron: VTM

“Babbelen, grapjes maken, zodat hij zeker niet in slaap zou vallen. ‘Kom, we nemen een foto'", zei Staf. Hij legde zich naast Jens.”

“‘We gaan dit verhaal dat verhaal ‘n beetje spectaculairder maken. We zullen zeggen dat er haaien in het meer zaten. En dat litteken gaan we vragen om in de vorm van een ‘G’ te maken, dan heb je ook een herinnering aan Camp Grinsby’”.

Zo gaat het nu met Jens

De ambulance kwam ter plaatse, maar Jens moest niet naar het ziekenhuis. Op een half uurtje van de camping is er een klein ziekenhuis waar Jens zich moest laten verzorgen. 

Staf gaf meteen aan Kristel en haar man de sleutel van zijn wagen, zodat ze niet met hun mobilhome naar daar moesten.

Met Jens gaat het intussen weer heel goed. Hij hield aan zijn val een litteken over, maar ook dat is mooi aan het genezen.