Duik in de gloednieuwe fascinerende reeks over sekteleiders op Netflix: Zij beheersen de macht om de ziel van mensen te manipuleren 

door: WVDS
How to Become a Cult Leader
Afbeelding bron: Netflix

Sommige mensen zijn zo charismatisch dat ze mensen zonder problemen aan zich kunnen binden. Hun volgers doen zelfs de meest weerzinwekkende dingen voor hun leider. Zo’n cultfiguren komen aan bod in een gloednieuwe docuserie op Netflix.

Verteller Peter Dinklage onthult het draaiboek voor het bereiken van onvoorwaardelijke liefde, eindeloze toewijding en de macht om de geest, het lichaam en de ziel van mensen te beheersen.

In zes afleveringen van ‘How to Become a Cult Leader' komen de verschillende aspecten aan bod die maken dat iemand macht kan hebben over een hele groep mensen. Elke episode belicht een cultfiguur of sekteleider.

Zo gaat de docuserie ‘How to Become a Cult Leader’ dieper in op het leven van Charles Manson. Hij veranderde van kruimeldief in een moordlegende. Ook supermanipulator Jamie Gomez en de spirituele Heaven’s Gate leider Marshall Applewhite worden onder de loep genomen.

Ook cultfiguren zetten in op media zoals Doomsday-cultus leider Asahara. En sommige cult groeperingen zijn vandaag nog succesvol. Hun nalatenschap blijft voortduren.