Fien Germijns openhartig over plotse bekendheid: “Een soort voorbehoedsmiddel”

door: WVDS
SWITCH Fien Germijns
Afbeelding bron: Eén

Fien Germijns zien we momenteel dagelijks het programma ‘Switch’ presenteren. Daarnaast werkt ze ook nog voor de radio. Ze wordt duidelijk gebombardeerd tot It Girl, hoort ze zelf liever dan leading lady, van de VRT.

Fien Germijns vertelt op Radio 2 hoe ze omgaat met haar bekendheid. “Ik wil graag denken, het gebeurt nu allemaal een beetje per ongeluk en ik ga wat meedrijven op de flow.”

Anderzijds is het voor Fien moeilijk om te genieten van haar moment in de spotlights. “Ik ben het kapot-relativeer-type. Dat is soms jammer, want ik zou er ook van kunnen genieten. Ik denk echt té hard na over dingen.” 

Ook haar omgeving vraagt ze om haar een beetje in de gaten te houden. “Wat er allemaal gebeurt, vind ik heel leuk, maar ik heb er wel schrik voor om te beginnen zweven. Ik heb de mensen het dichtst bij mij ook gevraagd om het me te vertellen wanneer het toch zou gebeuren.”

Het is duidelijk dat de presentatrice goed nagedacht heeft over de gevolgen van haar bekendheid. “Misschien is iedereen er wel een beetje vatbaar voor en is het een soort voorbehoedsmiddel voor mij door hen te vragen, let goed op mij.”