Steun voor BV’s die geen vaccin willen: “Zij zijn op hun beurt misleid”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Eerder deze week maakten acteurs Tine Reymer en Peter Van Den Begin bekend dat ze geen vaccin willen. Tot groot ongenoegen van viroloog Steven Van Gucht.

Moraalfilosoof Maarten Boudry geeft de nodige steun aan mensen en dus ook BV’s die geen coronavaccin willen nemen. "BV's vormen een dwarsdoorsnede van de bevolking. Daar heb je allerlei meningen. Wij reageren daar verontwaardigder op omdat ze een publiek platform hebben”, zegt moraalfilosoof Maarten Boudry op Radio 1.

De invloed van BV's op een kwestie als het nemen van een coronavaccin is wel degelijk groot. “Dat heeft wel een impact. Onderzoek wijst uit dat mensen geneigd zijn om niet alleen belang te hechten aan medische experts, maar ook aan bekende mensen. Maar ik wil het de BV’s niet te kwalijk nemen want zij zijn op hun beurt misleid door andere mensen die ik het wél kwalijk neem."

Daarmee bedoelt Boudry naar eigen zeggen mense "met een academische titel die vaak geen medische achtergrond hebben en die allerlei zeer boude uitspraken doen over een vakgebied dat niet het hunne is.”

De vaccintwijfelaars negeren is volgens Boudry geen goed idee. "De twijfelaars drijven een beetje op het gevoel dat ze worden uitgesloten. Als je hen het zwijgen oplegt, worden ze net gesterkt in hun twijfel en hun wantrouwen. Het is een wankel evenwicht. Je moet er mee in debat gaan. Je moet ze natuurlijk niet op hetzelfde niveau zetten als een expert, maar je kan hun argumenten niet zomaar onbeantwoord laten."