Geena Lisa neemt geen blad voor de mond na plotse ontslag en haalt snoeihard uit naar de VRT

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Dat de VRT fors moet besparen weet intussen iedereen. Begin deze maand kregen dan ook heel wat schermgezichten hun C4. Geena Lisa is één van hen. Ze besluit niet langer te zwijgen en haalt dan ook stevig uit naar de openbare omroep.

Het nieuws dat onder andere Geena Lisa aan de deur werd gezet bij de VRT aan de Reyerslaan sloeg vorige maand in als een bom. Door de aanhoudende besparingen besloot de openbare omroep om afscheid te nemen van heel wat bekende gezichten. Geena Lisa zwijgt niet langer en reageert voor het eerst op haar ontslag.

“Ik ben ervan verschoten hoe ik als een nummer ben afgevinkt bij mijn ontslag. Dat heeft me toch wel teleurgesteld”, klinkt het in De Morgen. “Je kunt een ontslag niet verpakken als een sprookje, dat begrijp ik ook wel, maar deze kilheid en deze afstandelijkheid, dat had ik niet verwacht.”

Een kwartier, langer heeft het pijnlijke gesprek niet geduurd. “Ik kreeg te horen dat er niet genoeg werk was voor mij. Daar heb ik begrip voor. Maar er volgde wel een koude boodschap: vanaf morgen hoef je niet meer te komen”, gaat ze verontwaardigd verder. Lopende opdrachten mocht de ex-presentatrice zelfs niet meer afwerken. “Dit. Kan. Echt. Niet.”, klinkt het.

Tags geena lisa