Jelle 'Emiel' uit 'Familie' heeft duidelijke mening over 'Down The Road'

door: STG
Jelle Palmaerts
Afbeelding bron: Photonews

William Boeva schreef vorige week een open brief. Hij schreef onder andere dat mensen met een beperking ook de kans moeten krijgen om een schermgezicht te worden.

Ook acteur Jelle Palmaerts, die zelf ook het down syndroom heeft, heeft de open brief van William gelezen. Hij is het niet helemaal eens met de bevindingen. Jelle speelde al meerdere rollen in onder meer 'Tytgat Chocolat' en speelt sinds vorig jaar ook de rol van Emiel in 'Familie'. Jelle maakt deel uit van theatergroep STAP in Turnhout, maar is ook judoka en pianist.

In HLN zegt Jelle dat hij een grote fan is van 'Down The Road'. "Ik kijk er altijd naar", klinkt het. Daarnaast is het volgens Jelle niet zo dat de deelnemers een etiket krijgen opgeplakt. "Nee, ik vind dat echt een leuk programma. En het toont ook het echte leven van die mensen."

Zelf deelnemen is niet meteen iets waar Jelle aan denkt. Hij blijft zich meer als acteur zien. "Ik wil ooit graag in een film meespelen met Matthias Schoenaerts", zegt hij. "Dat is mijn droom."

Tags