Jitske Van de Veire krijgt enorme klap te verwerken

door: STG
Afbeelding bron: instagram@jitskevandeveire

Jitske Van de Veire maakt er al langer geen geheim meer van dat ze op vrouwen valt. Toch krijgt ze op sociale media regelmatig nog een klap te verwerken.

Haatberichten over de geaardheid, het is nog steeds dagdagelijkse kost voor Jitske Van de Veire. Ze heeft het er dan ook volledig mee gehad. Gisteren ontving ze nog een mail van iemand die haar volgt.

"Allez, “De opperlesbo van Vlaanderen met issues mag nog eens verhaal komen halen over al haar frustraties, frigideit en genderfluïde waanbeelden. Het is te hopen dat het nu de laatste keer is. Heteroseksualiteit is de norm in Vlaanderen. The rest of you are just visiting.", staat er te lezen in de mail.

Jitske heeft de mail ook gedeeld op Instagram en zet de persoon meteen terug op zijn plaats. "Opperlesbo aan het woord. "Waarom ik blijf babbelen over zaken zoals mijn geaardheid of mijn zelfbeeld? Hierom”, schrijft Jitske.

Dit moet gedeeld worden omdat dit niet kan. Omdat dit nog steeds dagelijkse realiteit is. Dit gaat niet enkel over mij, dit gaat zoveel verder. Dit gaat over mensen die nog steeds niet zichzelf mogen zijn.” Jitske sluit af als volgt: “Zwart op wit: we zijn er nog steeds niet. Deel en doe jullie ogen open", klinkt het nog.

Intussen kan Jitske op heel wat reacties rekenen. Heel wat BV's reageren met hart-emoji's en een regenboogvlag onder de post.