Makers 'Temptation Island' onder vuur: "Psychische klachten na programma"

door: STG

Dat deelnemen aan 'Temptation Island' niet zonder risico's is, werd zaterdag al pijnlijk duidelijk. Deelnemers Efrain en Aylin maakten bekend juridische stappen te ondernemen tegen het programma, en daar blijft het niet bij. Intussen zijn er nog twee anonieme klachten tegen het programma binnengekomen.

Deelnemers Efrain en Aylin namen twee jaar geleden deel aan 'Temptation Island'. Een deelname die niet zonder gevolgen bleef, zo blijkt nu. Het koppel onderneemt juridische stappen tegen het programma.

“Ik kon niet meer slapen, als ik wél sliep werd ik zwetend wakker", klinkt het in Algemeen Dagblad. "Er werd ons verteld dat wij het stel zouden zijn dat meedeed als het mooie koppel om naar te kijken, niet als een stel dat voor drama moet zorgen", klinkt het. Ik kon pas om 03.00 uur naar bed, maar werd om 06.00, 07.00 uur weer gewekt."

"De opnames duurden soms zo lang, dat mijn hoofdhuid verbrandde. Ik had gevraagd of er rekening mee gehouden kon worden dat ik vegetarisch eet, maar dat eten was vaak op. Ik had soms het gevoel dat ik moest flauwvallen en vroeg dan om water. Maar vaak was er alleen alcohol.Als ik ’s ochtends sinaasappelsap nam, proefde ik dat ook daar drank in zat", zegt Aylin.

Intussen liepen er nog twee anonieme klachten binnen over het programma. Om wie het gaat is nog niet duidelijk.