Na alle kritiek: Alle afleveringen van 'FC De Kampioenen' weer online

door: STG
Afbeelding bron: Eén

De voorbije maanden is er al heel wat gezegd en geschreven over de geschrapte afleveringen van 'FC De Kampioenen'. De VRT past nu haar publicatiebeleid aan in een antwoord op de vele vragen die er gesteld zijn.

Het was even schrikken toen de VRT vorige zomer met de beslissing naar buiten kwam om bepaalde afleveringen te schrappen. In 2008 besliste de VRT om een Programmacharter op te stellen dat ingaat op de kwaliteit, betrouwbaarheid, onpartijdigheid en ethische standaarden van haar aanbod. Dat kon sindsdien op heel wat kritiek rekenen.

Heel wat acteurs gingen bij de VRT aankloppen en schreven een open brief. Ook een online petitie kon op duizenden handtekeningen rekenen. Vandaag biedt de VRT eindelijk een antwoord.

Uitzendingen met achterhaalde beeldvorming zullen voortaan een duidelijke disclaimer krijgen om de kijker erop te wijzen dat ze mogelijk niet langer passen bij de normen en waarden van de Vlaamse samenleving vandaag. “VRT verhoogt zo de nuance rond programma’s met een maatschappelijke gevoeligheid”, klinkt het in een statement van de zender.

Tags