Fantastisch nieuws voor wie zonnepanelen wil laten installeren

door: PMN
Zonnepanelen
Afbeelding bron: Pixabay

Er is heel goed nieuws voor wie nog zonnepanelen wil laten installeren. Nieuws waarop velen al lang aan het wachten waren.

Door de coronapandemie en de oorlog in Oekräine werden ook de zonnepanelen duurder. Het Laatste Nieuws meldt dat er nu aan die prijsstijging een einde komt.

De afgelopen tien jaar was er al een prijsdaling en die lijkt zich nu weer door te zetten. Sinds begin dit jaar is de prijs van zonnepanelen met zo’n 15 tot 20% gedaald, vooral dan bij grotere installaties.

Energiespecialist André Jurres geeft een woordje uitleg. “Op die manier is de prijsstijging van zo’n 20 à 25% die er door de pandemie kwam, min of meer geneutraliseerd. Je ziet weer pré-coronparijzen voor de panelen.”

Jurres merkt op dat de belangrijkste oorzaak van die prijsdaling de normalisering is van de transportkosten. Wie binnenkort zonnepanelen laat installeren zal een stuk minder moeten betalen dan de voorbije drie jaar. Opvallend is wel dat de bijhorende onderdelen zoals frames, kabels en de werkuren wel duurder zijn geworden.