Gert Verhulst laat eindelijk in zijn kaarten kijken: “Ja, dat doet me iets”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Vijf jaar geleden ontving VRT-nieuwsanker Wim De Vilder voor het programma ‘Over 5 jaar’ verschillende bekende Vlamingen. Hij stelde hen de vraag hoe hun leven er vijf jaar later zou uitzien.

Ook Gert Verhulst kwam langs en blikte vooruit op z’n leven. Destijds vertelde Gert iets wat niemand op dat moment wist: “Ik denk niet dat ik over vijf jaar nog Gert van Samson zal zijn.”

“Ofwel stop ik op een rond getal, op mijn 50 of zo, dat lijkt mij een mooie leeftijd. Ofwel als Samson 30 jaar zou bestaan en dat is binnen exact vijf jaar”, zei hij destijds. “Dat zouden twee mooie momenten zijn om er een punt achter te zetten.”

Die voorspelling is 100% uitgekomen. “Het was altijd de bedoeling om de fakkel door te geven en je kunt alleen maar een fakkel doorgeven van iets wat nog redelijk succesvol is en nog voldoende leeft. Dus ik denk dat het momentum goed gekozen was.”

'Thuis' of 'Familie'

De fakkel werd uiteindelijk doorgegeven aan Gerts dochter, Marie Verhulst. Die was toen al volop aan het acteren, maar Gert wees toen vooral op de onzekerheid van het vak. “Want wat gebeurt er na de reeks waar ze nu in zit, ‘Ghost Rockers’?”

Het werd niet opnieuw naar de schoolbanken of een rol in ‘ Thuis’ of ‘ Familie’, maar een rol als het nieuwe baasje van Samson. “Dat was toen nog totaal niet aan de orde”, verzekert Gert.

En hoewel Gert doorgaans zuinig is met complimenten voor z’n kinderen, laat hij toch in zijn kaarten kijken wanneer Wim hem vraagt of hij ontroerd is bij het zien van Marie naast Samson. “Ja, dat doet mij toch wel iets”, aldus Gert.