Jacques Vermeire reageert emotioneel: “Vooral opgelucht, want gaat over mijn carrière”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews
Afbeelding bron: Photonews

Jacques Vermeire werd vorig jaar gedagvaard door Ruben Van Gucht. Hij was aangever bij de zaalshow ‘Van 7 tot 77’, maar werd naar eigen zeggen niet voldoende vergoed.

Ruben eiste 52.000 euro extra. “Ik heb Ruben afgelopen zomer twee namiddagen bij mij thuis uitgenodigd. Ik was bereid hem alsnog een vergoeding te betalen en een getal af te spreken waarin we ons beiden konden vinden”, vertelt Jacques aan Het Laatste Nieuws.

“De sfeer was erg gemoedelijk, maar Ruben ging in zijn voorstel van schikking zelfs voor nog méér dan zijn eis voor de rechtbank. Dan heb ik beslist om op Champions League-niveau verder te spelen.”

"Tofste dag van mijn leven"

De rechtbank oordeelde donderdag in het voordeel van Jacques. “Ik ben heel gelukkig dat de rechter me volledig in mijn redenering gevolgd is”, vertelt Jacques. “Maar ik ben vooral opgelucht. Vergeet niet, dit gaat over mijn carrière. En tegelijk ben ik ook blij voor de hele sector.”

“Dit is de tofste dag van mijn leven. Ik word er zelfs wat emotioneel van. We kijken weer vooruit. Weldra komt de kerstspecial van 'F.C. De Kampioenen' en dat wordt, al zeg ik het zelf, een uurtje heel mooie tv”, aldus een tevreden Jacques.