Jullie hebben een duidelijke mening over de onthaalmoeders: "Zoiets kan altijd gebeuren"

door: PMN
Onthaalmoeder - gezin - kinderen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De onthaalmoeders komen tegenwoordig vaak in het nieuws. Meestal omdat een crèche de deuren moet sluiten.

We stelden op onze Facebookpagina de vraag of je bang bent om je kinderen naar een onthaalmoeder te sturen door alle zaken die zijn uitgekomen. Daar kwam heel wat reactie op.

Een greep uit de reacties

"Kinderopvang lijkt me een moeilijke job. Ik heb respect voor onthaalmoeders."

"Mijn dochter is onthaalmoeder, ze doet dat met hart en ziel. Laten we er vanuit gaan dat er meer van deze zijn ."

"WAAROM ??? Alle media kunnen zeer goed alles UITVERGROTEN. Er zijn nog VELE GOEDE OPVANGEN hoor !!!"

"Jammer dat alleen de negatieve gebeurtenissen aandacht krijgen. Ik zelf was ook onthaalmoeder en ik behandelde mijn opvangkindjes alsof ze de mijne waren. Ik vond het een eer om mijn kleine ukjes te mogen helpen in hun groei naar zelfstandigheid."

"Vroeger was er geen onthaalmoeder maar werd je opgevangen door je eigen papa of mama, nooit problemen!! We speelden buiten tot het tijd was om te eten of te gaan slapen. Mijn ouders runden ook beiden een zaak maar ze zijn er altijd voor ons geweest. Wat vroeger wel lukte, moet nu toch ook kunnen?"

"Mijn vrouw gestopt met werken. Zelf opgevoed!! Hebben er wel luxe voor moeten inleveren, maar dat heeft zich achteraf dubbel terugbetaald. Wij hebben nu een voorbeeldige zoon!"

"Heb respect voor de onthaalmoeders! Ongevallen kunnen zich overal voordoen. Die mensen nemen een grote verantwoordelijkheid op hun schouders. Veel zal ook afhangen van het aantal kinderen er in een groep zitten. Of het allemaal engeltjes zijn of er een aardbeving tussen zit. Die onthaalmoeders hebben ook maar twee handen en ogen!"

"Vele ongevallen gebeuren thuis nu zijn de kinderen meer in de opvang dus gebeuren er daar ongevallen. Ik heb mijn altijd thuis gehouden."

"Dochter heeft nooit bij een onthaalmoeder/opvang gezeten. Omwille van alles wat er gaande is. Niet iedereen is zo maar de angst was er zeker wel daarom dit niet gedaan."

Tags crèche