Wouter Beke voor keuze gezet: "Verantwoordelijkheid nemen of ontslag indienen"

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is woensdag in het Vlaams Parlement aangesproken over de inspecties van Kind en Gezin op crèches.

Een baby van zes maanden werd vorige week vanuit een crèche naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed het kindje aan de gevolgen van een hersentrauma. De vader van de uitbaatster is aangehouden. Er waren eerder al klachten over de crèche.

"U heeft in dit parlement al meermaals verklaard dat de problemen snel zouden worden opgelost. Dat Kind en Gezin de rotte appels niet ging loslaten", sprak Ilse Malfroot van Vlaams Belang minister Beke toe.

"Dat ze gingen voorzien in extra middelen. Dat er extra inspecteurs zouden aangeworven worden. Dat er een expertencomité ging aangesteld worden. Noem maar op."

"Maar wat blijkt? Het tegendeel wordt opnieuw bewezen. Want de analyse van de klachtenonderzoeken wijst op een tergend trage behandeling van klachten, wegens een nijpend tekort aan inspecteurs."

"In het slechtste geval komt een inspecteur langs na 238 dagen. De gemiddelde duurtijd tot een inspecteur een klacht komt onderzoeken, is nog 71 dagen. Dit is te lang en moet sneller!"

"Uw zorgbeleid, minister Beke, is er een van woorden en helaas geen van daden. Mijn vraag is heel simpel: houdt u de eer aan uzelf en gaat u zelf ontslag nemen als minister of neemt u uw verantwoordelijkheid?"

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24