Jullie zijn niet te spreken over wat sommige mensen doen: “Respectloos en egoïstisch”

door: PMN

Jullie zijn duidelijk niet te spreken over wat wat sommige mensen doen. Dat laten jullie duidelijk blijken.

We stelden op onze Facebookpagina de vraag wat er tegen zwerfvuil gedaan kan worden? Jullie reageerden massaal op die vraag.

“Moest iedereen zijn eigen afval opruimen is het probleem opgelost. Dan is er geen zwerfvuil meer”, lezen we. “Sluikstorten is respectloos en egoïstisch.”

“Respect staat niet meer in de mensen hun woordenboek. Dus geen idee, misschien een beetje meer inspectie, ik zou het niet meer weten. Meer inspectie kost ons weer geld.”

“Opvoeden en niet afkomen met één of andere verkapte groene belasting weer, opvoeding is het, niet meer en niet minder!!”

“Ik ben net terug uit Rwanda. Daar gooit niemand afval in openbare ruimtes omdat er hoge boetes op staan en omdat elke Rwandees 1 dag per maand verplicht gemeenschapswerk moet doen. Dat is vooral het onderhouden van de openbare ruimtes. Het werkt.”

“Meer camera’s plaatsen. En geen boete van 50 euro. Zet er maar een paar billetjes bij. Misschien eens gaan vragen in Dubai? Daar mag je zelfs niet met een rokende sigaret wandelen. Verplicht je assen en peuk in een daarvoor voorzien bak doen.”

“Zware boete gevolgd door een werkstraf van 60 uren om zwerfvuil op te ruimen.”

Tags zwerfvuil