Erik Van Looy met de handen in het haar door 'De Slimste Mens': "Ik wilde het niet verknallen"

door: COS
Erik Van Looy in 'De Allerslimste Mens Ter Wereld'
Afbeelding bron: Play4

Erik Van Looy zien we sinds vorige week in het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Het is al het 21ste seizoen; het twintigste met Erik als presentator.

Erik Van Looy doet er elk jaar alles aan om zoveel mogelijk straffe namen te overtuigen om deel te nemen aan 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Ook om minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden te overtuigen, haalde Erik alles uit de kast. 

"Ik was een beetje dronken toen ik haar op Pukkelpop voor het eerst zag. Ik sprak haar aan met de openingsvraag: 'Mag ik gokken hoe groot u bent?' Toen bleek dat ik er met 1 meter 83 pal op zat, was het ijs gebroken", vertelt Erik in Story.

Erik werd later bij de minister thuis uitgenodigd om haar eventuele deelname te bespreken. "Ze had eten gehaald bij een chique traiteur, met heel verfijnd, gezond eten. Hummus en zo...", zegt Erik.

"Mensen die mij kennen, weten dat mijn eetvoorkeuren zich ergens situeren tussen Domino's Pizza en Quick. Ik lustte het niet, maar voor de minister heb ik dus hummus gegeten. Ik wilde het niet verknallen", aldus Erik Van Looy.