James Cooke onthult groot verdriet: "Droom die me wordt afgenomen"

door: LHX
James Cooke in 'Come Dance With Me'
Afbeelding bron: Play4

James Cooke is al zo'n anderhalf jaar getrouwd met Dorian Liveyns. De twee zijn erg gelukkig samen, maar toch ontbreekt er iets in hun leven.

In 'Over de oceaan' is te zien hoe James Cooke een openhartig gesprek heeft met Jonas Geirnaert. "Ik heb het gevoel dat je een enorm goeie papa zou zijn", zegt die laatste.

Daarmee raakt hij een gevoelige snaar. "Ja, ik weet het", antwoord James emotioneel. "Ik zou het ook graag zijn, denk ik. Ik heb er hier al over nagedacht."

Toch durft hij er (nog) niet voor te gaan. "Omdat ik echt de beste papa wil zijn. Als ik en Dorian papa worden, dan wil ik de beste versie van die vader zijn. Daarom twijfel ik ook zo vaak. Ik heb er hier al over nagedacht: stop nu met bang te zijn, neem die stap. Je gaat het goed doen. Maar ik mis nog een beetje zelfverzekerdheid."

Dat heeft voor een groot deel te maken met wat hij vroeger in zijn eigen gezin heeft meegemaakt. "Maar dat zou eigenlijk niet mogen", beseft hij. "Want dat is dan mijn droom die me wordt afgenomen."

Van één ding is hij wel zeker. "Ik weet dat ik daar thuis iemand heel gelukkig mee zou maken. Dus ja, we zullen zien", klinkt het.