Spijtig nieuws over 'Over de oceaan': Kapitein Piet vaart niet mee

door: LHX
Ella Leyers in 'Over de oceaan'
Afbeelding bron: Play4

Ook dit jaar komt er weer een nieuw seizoen van 'Over de oceaan'. Dat werd eind vorig jaar ingeblikt.

Dit keer zijn het Kat Kerkhofs, Jeroom Snelders, Steven Van Gucht, Clara Cleymans, Celine Van Ouytsel en Riadh Bahri die de oceaan oversteken. De voorbije seizoenen was dat steeds met kapitein Piet Smet, maar dit jaar is dat anders.

In plaats van Piet is het Sigrid Greven die bevel heeft over de boot. Zij was grafisch vormgever, tot ze in 2011 koos voor een leven als 'zeilnomade'.

Waarom Piet dit keer thuisblijft? Dat weet hij zelf niet goed, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Maar ik had een gesprek met Willem (Stellamans, maker van het programma die ook meevaart als eerste stuurman, red.) en die vertelde dat de zender dit keer een iets andere weg wil bevaren."

Hij heeft er gelukkig geen problemen mee dat hij dit jaar niet mee mag. "Ik heb twee fantastische oversteken gehad en bovendien sluiten we een verdere samenwerking niet uit. Misschien vaar ik volgende keer opnieuw mee."

Naast een nieuwe kapitein heeft dit seizoen van 'Over de oceaan' ook een nieuwe crew, compleet met nieuwe regisseur. Het programma zal er dit jaar dus ongetwijfeld een beetje anders uitzien.