Presidentverkiezing in Amerika: Joe Biden zal de natie toespreken

door: MRO
Donald Trump en Joe Biden
Afbeelding bron: Photonews

De razend spannende presidentsverkiezing in Amerika nadert zijn ontknoping. Joe Biden staat nu bijzonder dicht bij de overwinning en zou op het punt staan zichzelf ook tot winnaar uit te roepen.

19:21 Joe Biden zal toespraak houden

Joe Biden zal vandaag nog een toespraak houden in Amerika. Het is afwachten of hij dan het presidentschap zal claimen. Het ziet er allesins goed uit voor hem want zijn voorsprong groeit in Pennsylvania.

16:41 Hertelling in Georgia

In de staat Georgia zullen de stemmen herteld worden. Het verschil tussen Trump en Biden is er miniem.

15:06 Pennsylvania

Joe Biden heeft nu Donald Trump ook ingehaald in Pennsylvania, een staat die goed is voor 20 kiesmannen. 

12:42 Ruimere voorsprong in Nevada

Joe Biden heeft zijn voorsprong op Donald Trump vergroot in de staat Nevada tot ongeveer 12.000 stemmen. Deze staat levert 6 kiesmannen op.

12:05 Goed nieuws voor Biden in Georgia

In de staat Georgia is het verschil miniem, maar de voorsprong van Joe Biden blijft er wel groeien. 

10:47 Biden leidt ook in Georgia

Joe Biden heeft nu ook de leiding overgenomen van Trump in de staat Georgia. Deze staat is goed voor 16 kiesmannen.

10:35 Slecht nieuws voor Trump uit Pennsylvania

Donald Trump verliest stilaan zijn grote voorsprong in de staat Pennsylvania. Met nog 163.500 stemmen te tellen bedraagt de voorsprong van Trump nog slechts 18.000 stemmen, weet CNN.

Indien Joe Biden wint in Pennsylvania, dan wordt hij de nieuwe president.

10:13 Extra bescherming voor Joe Biden

De Secret Service heeft extra mensen naar Wilmington gestuurd, de plaats waar Joe Biden zit. Zo kan men de democratische kandidaat extra bescherming bieden indien hij een overwinningsspeech zou geven.

10:03 Trump hamert op fraude

Terwijl het er steeds beter uitziet voor Joe Biden, blijft Donald Trump hameren op verkiezingsfraude. 

"Ik win gemakkelijk het presidentschap van de Verenigde Staten met LEGAL VOTES CAST. De OBSERVERS mochten op geen enkele manier, in geen enkele vorm, hun werk doen en daarom moeten de stemmen die tijdens deze periode worden aanvaard, worden vastgesteld als ILLEGALE STEMMEN. U.S. Supreme Court moet beslissen!", schrijft Trump op Twitter. Een boodschap die door het sociale medium gemarkeerd wordt als mogelijk misleidend.

Joe Biden heeft momenteel 253 kiesmannen en Donald Trump 214. Wie 270 kiesmannen achter zich heeft, wint de presidentsverkiezing. 

Alle ogen zijn nu gericht op Georgia dat 16 kiesmannen oplevert. Daar moeten nog enkele duizenden stemmen geteld worden en bedraagt het verschil amper enkele honderden stemmen, momenteel nog in het voordeel van Trump. 

Indien Biden wint in Georgia, zal Donald Trump wellicht een hertelling van de stemmen eisen, dat is perfect mogelijk indien het verschil zo klein is.