Björn Soenens concludeert na debat Joe Biden vs Donald Trump: "Afgang, hij keek als een geslagen hond"

door: STS
Joe Biden - Donald Trump
Afbeelding bron: Photonews

Het eerste televisiedebat tussen Joe Biden en Donald Trump in de strijd om het presidentschap in de Verenigde Staten is afgelopen. Het debat vond afgelopen nacht plaats in Atlanta.

Björn Soenens, correspondent voor de VRT in de Verenigde Staten, volgde het debat op de voet. Hij hield zijn volgers live op de hoogte via X, en trok na afloop enkele conclusies.

"Biden krijgt na tien minuten een black-out. Paniek in de ogen van Biden. Biden praat gejaagd en nerveus", liet Soenens aan het begin van het debat weten.

"Trump komt vol zelfvertrouwen over in het debat, en spreekt rustig. Hij maakt Biden vakkundig af. 'Ik heb niets begrepen van wat u net zei', vertelde hij op het ogenblik dat Biden een zin brabbelde. Biden lijkt in paniek."

"Dat kwam aan bij Trump"

"Trump wordt persoonlijk en zegt dat alle oudstrijders Biden haten. Trump zegt dat Poetin onder zijn bestuur Oekraïne nooit zou zijn binnengevallen. Hamas zou ook Israël nooit hebben aangevallen..."

Soenens zag Biden op een gegeven moment toch terugslaan. "Biden haalde uit naar Trump over al zijn veroordelingen. Dat kwam duidelijk aan bij Trump."

"Donald Trump wint debat, Joe Biden geslagen hond"

"Ondanks de vele onwaarheden die Trump in het debat spuit, wint hij het debat. Biden spreekt hees, stottert vaak, komt vaak niet krachtig over. Bij momenten was Biden in paniek en leek het voor hem een afgang. Soms keek Biden als een geslagen hond."

"Biden zakt door het ijs", concludeert Soenens. "Hij liet talloos veel kansen liggen om zijn beleid helder uit te leggen en om een pak onwaarheden van Trump te weerspreken."

"Er is nu allicht enorme paniek in de Democratische partij na een rampzalige debatbeurt van president Biden."