Bart Tommelein razend op NMBS: "Ze liegen, dit zorgt voor nog meer problemen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De NMBS zet zaterdag en zondag tien extra treinen naar de kust stand-by om dagjestoeristen te vervoeren. Bart Tommelein, de burgemeester van Oostende, is misnoegd.

Het belooft de komende dagen druk te worden aan de kust. Vanochtend was het al druk in het station van Oostende en er zijn reeds files ontstaan op de E40 tussen Aalter en Brugge.

De NMBS zegt de kustburgemeesters op de hoogte te hebben gesteld dat er extra treinen stand-by staan. Open Vld'er Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, zegt het nieuws op de radio te hebben moeten vernemen.

"Ze spreken met een dubbele tong. Ze zeggen dat ze overleg gepleegd hebben. 'Het zijn treinen die stand-by staan', 'ze zijn niet voor Oostende bedoeld'. Maar ik weet intussen wel dat er treinen voor Oostende bedoeld zijn", zei Tommelein tegen VTM.

"Ik stel dus alleen maar vast dat ze liegen en dat ze de afspraken die gemaakt zijn, niet nakomen. Wij moeten op een heel kleine oppervlakte heel veel mensen ontvangen, en die oppervlakte ligt vlak bij het station. Extra treinen inleggen zorgt alleen maar voor nog meer problemen. Wij zijn absoluut vragende partij om geen extra treinen te hebben. De horeca is niet open, geen cafés, geen restaurants. Dus voor ons kan dit niet."

NMBS

"Het is niet onze taak om te bepalen wie zich wel of niet mag verplaatsen, of waarnaartoe. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat dit op een veilige manier kan gebeuren", zegt de NMBS.