Bouchez maakt beleid van Open Vld in regering-De Croo met de grond gelijk

door: MRO
Georges-Louis Bouchez
Afbeelding bron: Photonews

De crisis binnen de Vivaldi-regering is compleet. Na de gebeurtenissen van de afgelopen weken zit het er bovenarms op tussen de Vlaamse liberalen van Open Vld en hun Waalse tegenhanger MR.

De liberale voorzitters Egbert Lachaert en Georges-Louis Bouchez, partners in de regering-De Croo, hebben het helemaal gehad met elkaar.  Bij RTL hekelde Lachaert de aanvallen van MR-leden richting De Croo en Van Quickenborne.

Lachaert vergeleek de manier waarop MR-leden de kopstukken van Open Vld aanvielen met de manier waarop Vlaams Belang dat doet. "Ik wil dat dit stopt", klonk het ferm.

De reactie van Georges-Louis Bouchez liet niet lang op zich wachten. Hij maakt het parcours van Open Vld binnen de regering van Alexander De Croo met de grond gelijk.

"De realiteit: geen enkel akkoord over kernenergie, slechtste begroting van Europa, geen enkel antwoord op het feit dat een OCAD-gevaarlijke vrij wordt gelaten en direct erna een politieman doodt. De politiek en pers: MR gedraagt zich niet goed. LAMENTABEL"