Conner Rousseau heeft Roma ontvangen: Zij zijn duidelijk na het gesprek

door: PMN
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau heeft een delegatie van Roma ontvangen. Hij deed dat woensdagochtend.

Conner Rousseau heeft woensdagochtend een gesprek gehad met een delegatie van Roma in ons land. Hij doet dat na zijn “zattemansklap” op de Vredesfeesten in Sint-Niklaas, een goede maand geleden.

Conner Rousseau zei daar tegen de politie ze tegen de Roma “beter wat meer hun matrak gebruiken”. Een uitspraak die bij de Roma in ons land niet goed gevallen is.

En dus plande de voorzitter van Vooruit een verzoeningsgesprek dat vanochtend plaatsvond. De bijeenkomst vond plaats in de kantoren van de organisatie LEVL in Brussel.

Woordvoerder Imer Kajtazi van de Sint-Niklase Romagemeenschap wilde na afloop bij VTM wel wat kwijt over het gesprek. Hij spreekt klare taal.

“De politicus bood zijn excuses aan, en ze klonken oprecht. We hebben ze aanvaard. En dat namens de 11 Roma-organisaties in Vlaanderen, Wallonië en Brussel die we vertegenwoordigen.”

“We hebben hem uitgenodigd om deel te nemen aan lezingen over onze gemeenschap en onze cultuur”, luidt het.

“En niet alleen Conner Rousseau, maar ook alle andere politici. Het klopt dat er hier en daar problemen zijn met Romamensen. Maar om in te zien hoe die problemen veroorzaakt worden, is het belangrijk om ons beter te leren kennen.”

Er is een organisatie van Roma die een klacht indient tegen Rousseau, zover wil Kajtazi niet gaan. “We voelden ons ook beledigd, maar trekken niet naar de rechtbank.”

“Maar het is wel de eerste en laatste keer geweest. Als we in de toekomst opnieuw te maken krijgen met racisme vanuit politieke hoek, zullen we wel meteen klacht indienen.”