Dan vervallen alle coronamaatregelen die genomen zijn door het Overlegcomité eind oktober

door: PMN
geld schulden supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Momenteel staan alle genomen coronamaatregelen van het laatste Overlegcomité op de helling. De oppositie heeft immers een tweede lezing gevraagd.

 

Dit tot grote verbazing van de meerderheid. Het zat er bovenarms op tussen oppositie en meerderheid in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken gisteren toen de oppositie een tweede lezing vroeg, staat er te lezen bij VRTNWS.

Oppositiepartijen N-VA, Vlaams Belang en PVDA willen een tweede lezing van van het koninklijk besluit (KB) dat de "epidemische noodsituatie" afkondigt, waardoor de pandemiewet gebruikt kan worden.

In de pandemiewet staat dat de KB binnen de 15 dagen bekrachtigd moet worden door het parlement. Als dat niet gebeurd, vervalt het KB en is er geen sprake meer van een epidemische noodsituatie en dus ook niet van de pandemiewet.

Er nog tijd tot zaterdag. Maar als die lezing er komt, dreigt de goedkeuring van de pandemiewet in gevaar te komen. Als die niet goedgekeurd wordt, vervallen alle coronamaatregelen van het laatste Overlegcomité eind oktober. Toen werd er onder meer beslist om mondmaskers weer te verplichten in de winkels en in de horeca te werken met het Covid Safe Ticket.

Download nu de gratis app van Redactie24