"Burgers werden keihard aangepakt, en dan nu dit": Van Quickenborne krijgt belangrijk nieuws na overtreding coronamaatregel

door: STS
 Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Vincent Van Quickenborne heeft belangrijk nieuws gekregen. Zijn overtreding van een coronamaatregel, twee jaar geleden, zal niet onderzocht worden.

Recent doken er foto's en filmpjes op die toonden dat Van Quickenborne, destijds minister van Justitie, een coronamaatregel aan de laars lapte.

Na Kamping Kitsch Club, een evenement met Covid Safe Ticket, woonde hij een exclusieve afterparty bij in een kasteel in het Kortrijkse.

Daarbij waren er op een gegeven ogenblik duidelijk meer dan acht mensen binnen aanwezig, het aantal dat destijds niet overschreden mocht worden.

Justitie zal de zaak niet verder onderzoeken, zo blijkt nu. "Dat Justitie zelfs geen onderzoek start naar het 'coronafeestje' van Van Quickenborne, is verbijsterend", schrijft HLN-journalist Jeroen Bossaert op X, het voormalige Twitter.

"In 2021 werden burgers die coronaregels overtraden keihard aangepakt, maar in 2023 kijkt men weg als een minister hetzelfde gedaan blijkt te hebben."