In dat geval krijgt Conner Rousseau geen straf voor Roma-uitspraken en wordt onderzoek geseponeerd

door: PMN
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau is verhoord in het onderzoek naar zijn Roma-uitspraken. Het is de laatste stap in het onderzoek.

Conner Rousseau werd vorige week urenlang verhoord door de federale gerechterlijke politie over zijn Roma-uitspraken. Hij kreeg ook de beelden te zien die waren opgenomen met de bodycams van de agenten.

Eerder waren er ook al getuigen verhoord. Dat waren mensen die op het terras van het café zaten waar het allemaal gebeurde.

Het parket van Oost-Vlaanderen moet nu bepalen wat er moet gebeuren. Het Nieuwsblad schrijft dat ze vier mogelijke opties hebben.

Het parket kan een minnelijke schikking vragen. Dan moet Rousseau een geldbedrag betalen als straf. Dat kan als hij schuldinzicht toont, wat ook het geval is.

Het parket kan ook aansturen op een bemiddelingsgesprek tussen de verschillende partijen. Iets wat Rousseau gisterochtend al deed. Zijn excuses werden door een delegatie van de Roma aanvaard.

Als derde mogelijkheid kan het parket beslissen om Rousseau te vervolgen en hem rechtstreeks te dagvaarden. Dan moet het dossier wel naar het Gentse parket-generaal dat moet vragen om de onschendbaarheid van Rousseau op te heffen.

Een laatste mogelijkheid is dat het parket oordeelt dat er geen wetten overtreden zijn. In dat geval wordt het hele onderzoek geseponeerd.